کود سولفات پتاسیم و تأثیر آن بر عملکرد گیاهان
خاکهای معمولی مخصوصاً خاکهای مورد کشت در چندین سال متوالی، میزان پتاسیم پایینی دارند که نیازمند اضافه کردن یکی از انواع کودهای حاوی پتاسیم هستند. خاکهای مختلف، دارای میزان متفاوتی از پتاسیم هستند و نکته مهم این است که؛ آن قسمت از پتاسیم موجود در خاک که برای گیاه قابل استفاده باشد ناچیز میباشد. همچنین مقدار پتاسیم در خاکهای آهکی کافی بوده ولی مصرف کودهای پتاسیمی در خاک های غیر آهکی لازم است.
بنابراین با وجود اینکه شرایط محیطی به روی کیفیت و کمیت محصولات تأثیرگذار هستند اما استفاده از کودهای شیمیایی همچون سولفات پتاسیم به دلیل نقش مهم آنها در فرایندهای آنزیمی منجر به تقویت و افزایش بازدهی در محصولات میشود، مورد استفاده قرار میگیرند.
پتاسیم سولفات نوعی کود پتاس با کیفیت بالا برای مرکبات، چای، خرما، هندوانه، انگور، پسته، نخود، کلم و سایر موارد اقتصادی است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از کودهای صنعتی مهم است که از ویژگی های کیفی آن میتوان به PH محلول متبلور، وجود ناخالصی ها و مواد افزودنی اشاره کرد.
افزایش تحمل گیاه در شرایط خشکسالی و کمبود آب با کود سولوپتاس
سولوپتاس از آن جهت که خشکی گیاه را مهار میکند و از طریق سرعت بخشیدن به بلوغ گیاه در افزایش عملکرد دانه تأثیر دارد. در شرایط خشکسالی و کمبود آب، نگهداری و تعادل مواد مغذی در گیاهان ضروری است که مقادیر بالای پتاسیم تحمل گیاه را تقویت میکند.
طبق مطالعات انجام شده استفاده از کودهای سولفات پتاسیم در آبیاری ها منجر به افزایش عملکرد بذرها شده است، افزایش بازدهی در تولید محصول هم به لحاظ کیفیت و هم از جنبه کمیت، را داشته و همچنین باعث شد که میزان آنزیم های مفید در گیاهان افزایش یابد. به عنوان مثال؛ در پژوهشی که توسط سینک و کاتاریا انجام شد نشان دادند که مصرف پتاسیم به طور قابل توجهی تثبیت نیتروژن و همچنین آنزیم های تثبیت نیتروژن را در شرایط تنش خشکی افزایش داده است که البته واکنش عملکرد گیاه به میزان پتاسیم استفاده شده بستگی داشته است!
همچنین سولفات پتاسیم برای گیاه سیب زمینی
خیلی مفید میباشد ،
زمان استفاده سولفات پتاسیم برای سیب زمینی بعد فارو زدن میشه استفاده کرد،..
کشت سیب زمینی
نحوه کاشت سیب زمینی
کشاورزی
سموم کشاورزی
سولفات پتاسیم
سولوپتاس