بیماری های عفونی اختلالات ناشی از ارگانیسم ها هستند - مانند باکتری ها ، ویروس ها ، قارچ ها یا انگلی. موجودات زیادی در بدن ما و روی آن زندگی می کنند. آنها به طور معمول بی ضرر یا حتی مفید هستند. اما در برخی شرایط ممکن است برخی موجودات باعث بیماری شوند.

برخی از بیماری های عفونی می توانند از فردی به فرد دیگر منتقل شوند. برخی از آنها توسط حشرات یا حیوانات دیگر منتقل می شوند. و ممکن است با مصرف مواد غذایی یا آب آلوده یا قرار گرفتن در معرض ارگانیسم های محیط زیست ، دیگران را به خود اختصاص دهی

علائم و نشانه ها بسته به ارگانیسم ایجاد کننده عفونت متفاوت است ، اما اغلب شامل تب و خستگی است. عفونت های خفیف ممکن است به درمان های استراحت و خانگی پاسخ دهند ، در حالی که برخی از عفونت های تهدید کننده زندگی ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند.

با واکسن می توان از بسیاری از بیماری های عفونی مانند سرخک و آبله مرغان جلوگیری کرد. شستشوی مکرر و کامل دست نیز به شما در محافظت در برابر بیشتر بیماری های عفونی کمک می کند.

علائم

هر بیماری عفونی علائم و نشانه های خاص خود را دارد. علائم و نشانه های عمومی مشترک در تعدادی از بیماری های عفونی عبارتند از:

  • تب
  • اسهال
  • خستگی
  • دردهای عضلانی
  • سرفه کردن

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

اگر:

  • توسط حیوانی گزیده شده است
  • در تنفس مشکل دارید
  • بیویروس
  • ش از یک هفته است که سرفه می کنید
  • سردرد شدید همراه با تب داشته باشید
  • بثورات یا تورم را تجربه کنید
  • تب غیر قابل توضیح یا طولانی مدت داشته باشید
  • دچار مشکلات ناگهانی بینایی شوید

علل بیماری های عفونی می توانند ناشی از موارد زیر باشند:

  • باکتریها این ارگانیسم های تک سلولی مسئول بیماری هایی مانند استرپتوکوک گلو ، عفونت های دستگاه ادراری و سل هستند.
  • ویروس ها حتی کوچکتر از باکتری ها ، ویروس ها باعث ایجاد بسیاری از بیماری ها می شوند ، از سرماخوردگی گرفته تا ایدز.
  • قارچ. بسیاری از بیماری های پوستی مانند کرم حلقوی و پای ورزشکار توسط قارچ ها ایجاد می شوند. انواع دیگر قارچ ها می توانند ریه ها یا سیستم عصبی شما را آلوده کنند.
  • انگلها مالاریا در اثر انگل ریزی ایجاد می شود که توسط گزش پشه منتقل می شود. انگلهای دیگر ممکن است از مدفوع حیوانات به انسان منتقل شوند.

تماس مستقیم

یک راه آسان برای ابتلا به بیشتر بیماری های عفونی تماس با فرد یا حیوان مبتلا به عفونت است. بیماری های عفونی از طریق تماس مستقیم مانند:

  • شخص به شخص. بیماری های عفونی معمولاً از طریق انتقال مستقیم باکتری ها ، ویروس ها یا سایر میکروب ها از فردی به شخص دیگر گسترش می یابد. این می تواند هنگامی اتفاق بیفتد که فردی با باکتری یا ویروس فردی را که آلوده نشده است لمس کند ، ببوسد ، یا سرفه یا عطسه کند.

    این میکروب ها همچنین می توانند از طریق تبادل مایعات بدن در اثر تماس جنسی گسترش یابند. شخصی که میکروب را منتقل می کند ممکن است هیچ علائمی از بیماری نداشته باشد ، اما ممکن است به سادگی ناقل باشد.

  • حیوان برای شخص. گزش یا خراشیده شدن توسط یک حیوان آلوده - حتی حیوان خانگی - می تواند شما را بیمار کند و در شرایط شدید می تواند کشنده باشد. دست زدن به زباله های حیوانات نیز می تواند خطرناک باشد. به عنوان مثال ، می توانید با برداشتن جعبه بستر گربه خود ، به عفونت توکسوپلاسموز مبتلا شوید.
  • مادر به فرزند متولد نشده. یک زن باردار ممکن است میکروب هایی را که باعث بیماری های عفونی می شوند ، به نوزاد متولد نشده خود منتقل کند. برخی از میکروب ها می توانند از جفت یا از طریق شیر مادر عبور کنند. میکروب های موجود در واژن همچنین می توانند در هنگام تولد به نوزاد منتقل شوند.

تماس غیرمستقیم

ارگانیسم های ایجاد کننده بیماری نیز می توانند از طریق تماس غیرمستقیم منتقل شوند. بسیاری از میکروب ها می توانند روی یک جسم بی جان مانند میز رومیزی ، دستگیره درب یا دسته شیر آب بمانند.

به عنوان مثال وقتی می توانید دستگیره در را که توسط شخصی مبتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی اداره می شود لمس کنید ، می توانید میکروب هایی را که پشت سر گذاشته است ، تحویل بگیرید. اگر سپس قبل از شستن دست ها ، چشم ، دهان یا بینی خود را لمس کنید ، ممکن است آلوده شوید.

نیش حشرات

برخی از میکروب ها برای انتقال از میزبان به میزبان دیگر به حاملان حشرات - مانند پشه ها ، کک ، شپش یا کنه - متکی هستند. این حامل ها به عنوان بردار شناخته می شوند. پشه ها می توانند انگل مالاریا یا ویروس نیل غربی را حمل کنند. کنه های گوزن ممکن است باکتری عامل بیماری لایم را حمل کنند.

آلودگی غذایی

میکروب های بیماری زا همچنین می توانند از طریق آب و غذای آلوده شما را آلوده کنند. این مکانیسم انتقال باعث می شود میکروب ها از طریق یک منبع به بسیاری از افراد منتقل شوند. به عنوان مثال اشریشیا کلی (E. coli) باکتری موجود در یا روی برخی غذاها - مانند همبرگر نپخته یا آب میوه غیر پاستوریزه است.

اطلاعات بیشتر

عوامل خطر

در حالی که هر کسی می تواند به بیماری های عفونی مبتلا شود ، اگر سیستم ایمنی بدن شما به درستی کار نکند ، ممکن است بیمار شوید. این ممکن است رخ دهد اگر:

  • شما در حال مصرف استروئیدها یا داروهای دیگری هستید که سیستم ایمنی بدن شما را سرکوب می کنند ، مانند داروهای ضد رد برای عضوی که پیوند داده شده است
  • شما HIV یا ایدز دارید
  • شما انواع خاصی از سرطان یا سایر اختلالات را دارید که بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر می گذارد

علاوه بر این ، سایر شرایط پزشکی ممکن است شما را مستعد ابتلا به عفونت کند ، از جمله تجهیزات پزشکی کاشته شده ، سو mal تغذیه و سن بالا ، و غیره.


 شده ، سو mal تغذیه و سن بالا ، و غیره.

عوارض

بیشتر بیماریهای عفونی فقط عوارض جزئی دارند. اما برخی از عفونت ها - مانند ذات الریه ، ایدز و مننژیت - می توانند زندگی را تهدید کنند. چند نوع عفونت با افزایش خطر ابتلا به سرطان در طولانی مدت مرتبط هستند:

  • ویروس پاپیلومای انسانی با سرطان دهانه رحم ارتباط دارد
  • هلیکوباکتر پیلوری با سرطان معده و زخم معده مرتبط است
  • هپاتیت B و C با سرطان کبد در ارتباط است

علاوه بر این ، برخی از بیماری های عفونی ممکن است ساکت شوند ، و در آینده دوباره ظاهر می شوند - حتی گاهی دهه ها بعد. به عنوان مثال ، کسی که به آبله مرغان مبتلا شده باشد ممکن است در اواخر زندگی زونا ایجاد کند.

جلوگیری

برای کاهش خطر عفونت این نکات را دنبال کنید:

  • دست هایتان را بشویید. این امر خصوصاً قبل و بعد از تهیه غذا ، قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از توالت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. و سعی کنید چشم ، بینی یا دهان خود را با دست لمس نکنید ، زیرا این یک روش معمول ورود میکروب به بدن است.
  • واکسن بزنید واکسیناسیون می تواند احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها را به شدت کاهش دهد. حتماً در مورد واکسن های پیشنهادی خود و همچنین فرزندان خود به روز باشید.
  • در هنگام بیماری در خانه بمانید. در صورت استفراغ ، اسهال یا تب به محل کار خود نروید. اگر فرزندتان این علائم را دارد ، او را به مدرسه نفرستید.
  • غذا را با خیال راحت تهیه کنید. هنگام تهیه غذا شمارنده ها و سایر سطوح آشپزخانه را تمیز نگه دارید. غذاها را در دمای مناسب بپزید و از دماسنج غذا برای بررسی لطافت استفاده کنید. برای گوشت های آسیاب شده ، این به معنای حداقل 160 درجه فارنهایت (71 درجه سانتیگراد) است. برای طیور ، 165 F (74 C) ؛ و برای بیشتر گوشت های دیگر ، حداقل 145 درجه فارنهایت (63 درجه سانتیگراد).

    همچنین مانده غذا را به سرعت در یخچال قرار دهید - اجازه ندهید غذاهای پخته شده برای مدت طولانی در دمای اتاق بمانند.

  • رابطه جنسی ایمن را تمرین کنید. اگر سابقه ابتلا به عفونتهای آمیزشی یا رفتارهای پرخطر دارید ، همیشه از کاندوم استفاده کنید.
  • وسایل شخصی را به اشتراک نگذارید. از مسواک ، شانه و تیغ خود استفاده کنید. از به اشتراک گذاشتن لیوان یا وسایل غذاخوری خودداری کنید.
  • هوشمندانه سفر کنید. اگر به خارج از کشور سفر می کنید ، در مورد هر نوع واکسیناسیون خاص - مانند تب زرد ، وبا ، هپاتیت A یا B یا تب حصبه - با پزشک خود صحبت کنید.